ඔබ දිනකට එක් වතාවක් හෝ මෙම ආහාර වලට නිරාවරණය විම නිසා ඔබට , ඔබේ දරුවන්ට , හෝ ඔබේ සමිපතමයන්ට බෝනොවන රෝග වලට ගොදුරුවීම වලක්වා ගත නොහැක.

01) බැදපු ආහාර/ ගැඹුරු තෙලේ බැදපූ ආහාර
Fried foods

( වඩේ / පැටිස් / රෝල්ස් / අල පෙති / ඌරු මස් / කුකුල් මස් )

02) පිරිපහදු කරන ලද ආහාර
Refined foods

( තිරිගු පිටි / පිරිපහදු කරන ලද සීනී / පොල් තෙල් )

03) අධික ලුණු සහිත ආහාර
High-salt foods

04) සකස් කරන ලද ආහාර නයිට්ට්‍රේට් සහ නයිට්‍රයිට
Prepared Foods

( සෝසේජස්/හෝඩ් ඩෝග් / BBQ ආහාර /බගර් / පිට්සා / චීස් /මාගරින් / බටර් )

05) රතු මස් වර්ග
Red meats

( ඌරු මස් / හරක් මස් / එළු මස් )

06) අධික සීනි සහිත ආහාර
High – Sugar Food

(අයිස් ක්‍රීම් / කේක් වර්ග / චෝක්ලට් /ටෝෆී / බිස්කට් වර්ග

07) කිරි පිටි වර්ග
Milk Powder

08) රසකාරක සහ වරණකාරක යොදන ලද අනෙකුත් ආහාර ( පැකට් කරන ලද ආහාර /ක්ෂනික ආහාර )

09) දුම්වැටි සහ මධ්‍යසාර
Cigarettes and alcohol

( සිගරට් / බීඩී / සුරුට්ටු / අරක්කු / බියර් )

ඉහත ආහාර ගැනිමෙන් වැලකිමටත් නැවුම් එළවළු සහ පළතුරු ආහාරයට ගැනිමත් නිසා ඔබට ඇතිවිය හැකි රෝග අවම කර ගැනීමට හැකිය.

ආර්.එම්.සදුන් හේමන්ත රත්නායක

මහජන සෞඛ්‍ය පරීක්ෂක

ප්රතිචාරයක් දක්වන්න

කරුණාකර ඔබගේ අදහස් ඇතුළත් කරන්න.
කරුණාකර ඔබගේ නම ඇතුලත් කරන්න